Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 452.593

Во последните 24 часа беа остварени 206.202 тестови, а беа регистрирани 5.918 нови пациенти

1543378
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 452.593

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 220 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 15.751.

Во последните 24 часа беа остварени 206.202 тестови, а беа регистрирани 5.918 нови пациенти. Дневниот број на дијагностицирани е 30.424.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 5.232 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 452.593.Слични вести