Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот француски колега Жан-Ив Ле Дријан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот француски колега Жан-Ив Ле Дријан за билатерални и регионални прашања

1542406
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со својот француски колега Жан-Ив Ле Дријан

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со францускиот министер за надворешни работи Жан-Ив Ле Дријан.

Двајцата шефови на дипломатии, Чавушоглу и Ле Дријан во телефонскиот разговор направија проценка на актуелни регионални прашања и билатералните односи.Слични вести