Претседателот Ердоган утре (09 декември, 2020 година) ќе отпатува во посета на Азербејџан

Претседателот Ердоган за време на посетата на Баку за прв пат ќе се состане со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев по постигнатото примрије во Карабах

1541661
Претседателот Ердоган утре (09 декември, 2020 година) ќе отпатува во посета на Азербејџан

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган утре и задутре (09 и 10 декември, 2020 година, среда и четврток), ќе престојува во посета на Азербејџан.

Претседателот Ердоган за време на посетата на Баку за прв пат ќе се состане со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев по постигнатото примрије во Карабах.

Во рамките на средбите и разговорите на претседателот Ердоган на Баку во текот на 2 дена (09 и 10 декември, 2020 година, среда и четврток) ќе бидат разгледани ѝ билатералните односи помеѓу двете земји ѝ последната ситуација во Карабах.

На разговорите ќе бидат направени и проценки и во врска со чекорите коишто ќе ги фрлат заедно Турција и Азербејџан.Слични вести