На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката ПКК

1541491
На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи

Во областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека со реализирана воздушна операција се неутрализирани тројца терористи на ПКК кои се утврдени со летала за извидување и набљудување во областа Метина во северниот дел на Ирак и кои се подготвувале за напад.

Во соопштението се вели следното: „Операциите ќе продолжат се додека не биде неутрализиран и последниот терорист.“

 Слични вести