Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 441.515

Во последните 24 часа беа остварени 201.219 тестови,

1541899
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 441.515

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 221 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 15.314.

Во последните 24 часа беа остварени 201.219 тестови, а беа регистрирани 6.593 нови пациенти. Дневниот број на дијагностицирани е 33.198.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 5.245 лица, додека бројот на оние кои оздравеа се зголеми на 441.515.Слични вести