Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 431.253

Во последните 24 часа беа остварени 174.761 тестови, а беа регистрирани 6.093 нови пациенти.

1540565
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 431.253

 

Во борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) во последните 24 часа во Турција животите ги загубија 195 лица.

Бројот на смртните случаи од почетокот на епидемијата се зголеми на 14.900.

Во последните 24 часа беа остварени 174.761 тестови, а беа регистрирани 6.093 нови пациенти. Дневниот број на дијагностицирани е 30.402.

Бројот на пациентите кои беа отпуштени од болница изнесува 4.011 лица, додека бројот на оздравените се зголеми на 431.253.Слични вести