Чавушоглу и Ди Мајо разговараа за ЕУ, Кипар и билатералните односи

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и италијанскиот министер за надворешни работи Ди Мајо разговараа телефонски за прашања посветени на Европската унија (ЕУ), Кипар и билатералните односи

1540265
Чавушоглу и Ди Мајо разговараа за ЕУ, Кипар и билатералните односи

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со италијанскиот министер за надворешни работи Луиџи Ди Мајо.

Според добиени информации од дипломатски извори, двајцата министри за надворешни работи Чавушоглу и Ди Мајо во телефонскиот разговор ги разгледаа прашањата посветени на Европската унија (ЕУ), Кипар и билатералните односи. Слични вести