Претседателот Ердоган: Небото во Карабах веќе го красат полумесечина и ѕвезда, а не безвредни крпи

Претседателот Ердоган на церемонијата на свеченото отворање на новоизградениот магистрален пат Сарикамиш-Каракурт-Хорасан кадешто се приклучи преку линк во живо рече: „Небото во Карабах веќе го красат полумесечина и ѕвезда, а не безвредни крпи“

1540134
Претседателот Ердоган: Небото во Карабах веќе го красат полумесечина и ѕвезда, а не безвредни крпи

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во говорот што го одржа на церемонијата на свеченото отворање на новоизградениот магистрален пат Сарикамиш-Каракурт-Хорасан кадешто од дворецот Вахдеттин во Истанбул се приклучи преку линк во живо истакна дека денеска се доживува воодушевување од свеченото отворање на едно дело од критично значење за градот Карс и за целото подрачје.

Во врска со ослободувањето на окупираните азербејџански територии, претседателот Ердоган рече: „Небото во Карабах веќе го красат полумесечина и ѕвезда, а не безвредни крпи.“Слични вести