Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се неутрализирани 17 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се неутрализирани 17 терористи

1539392
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија се неутрализирани 17 терористи

Во реализираната операција по судирот со група терористи во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија во кој стана шехид (загина) еден турски војник, се неутрализирани 17 терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека по извршениот напад од страна на терористите вчера во подрачјето на операцијата Маслиново гранче на северот на Сирија во кој стана шехид (загина) еден турски војник, е започната операција операција против терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во соопштението се вели дека во операцијата се неутралиизрани вкупно 17 терористи. 

 

 Слични вести