ТВС пружаат минофрлачка обука на Катар

На минофрлачкиот тим на Единиците за поддршка на Катар им се пружа минофрлачка обука

1539873
ТВС пружаат минофрлачка обука на Катар

 

Персоналот на Турските вооружени сили (ТСК) во Катар пружаат минофрлачка обука на минофрлачкиот тим на Единицата за поддршка на Катар.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана на профилот на Твитер, беше наведено дека на минофрлачкиот тим на Единиците за поддршка на Катар, кој се наоѓа под  командата на специјалните сили на Катар, од страна на персоналот на турските вооружени сили кои работат во командата на турските здружени сили на Катар им се пружа минофрлачка обука.Слични вести