Мевлут Чавушоглу се состана во Анкара со својот украински колега Дмитро Кулеба

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на својот профил на Твитер напиша: „Ќе продолжиме да ги зајакнуваме нашите односи на чело со воената соработка и одбранбената индустрија. Ја дочекуваме со задоволство иницијативата Кримска платформа.“

1538494
Мевлут Чавушоглу се состана во Анкара со својот украински колега Дмитро Кулеба

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со својот украински колега, министерот за надворешни работи Дмитро Кулеба.

Чавушоглу во врска со средбата што се одржа во Министерството за надворешни работи во Анкара сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Мевлут Чавушоглу во својата објава истакна дека оствариле срдечна средба со својот  украински колега Дмитро Кулеба и го напиша следното: „Ќе продолжиме да ги зајакнуваме нашите односи на чело со воената соработка и одбранбената индустрија. Ја дочекуваме со задоволство иницијативата Кримска платформа.“Слични вести