Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 414.141

Во последните 24 часа беа остварени 183.624 тестови од кои 6.690 беа позитивни

1538517
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 414.141

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа се зголеми за уште 193 и вкупно изнесува 14.129 лица.

Во истиот период беа остварени 183.624 тестови од кои 6.690 беа позитивни. Дневниот број на новорегистрирани случаи изнесува 31.923.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 4.821 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 414.141.Слични вести