Шентоп: „Во борбата против епидемијата силни сме колку што ќе внимаваме на мерките“

Нашата должност е строго да се придржуваме кон мерките за заштита на нашето здравје и нашите најблиски

1537364
Шентоп: „Во борбата против епидемијата силни сме колку што ќе внимаваме на мерките“

 

Претседателот на Големото национално собрание на Турција (ТББМ) Мустафа Шентоп во врска со борбата против новиот вид коронавирус (Ковид-19) рече:

„Нашата должност е строго да се придржуваме кон мерките за заштита на нашето здравје и нашите најблиски. Да не заборавиме, ние сме силни колку и нашата претпазливост против епидемијата“.

Во објавата на својот профил на социјалните мрежи, Мустафа Шентоп направи проценка за новите мерки преземени против Ковид-19.

Потсетувајќи дека претседателот Реџеп Тајип Ердоган ги најави новите мерки коишто владата ги презеде против епидемијата Ковид-19 што го погоди светот, Шентоп рече:

„Нашата должност е строго да ги почитуваме мерките за заштита на нашето здравје и нашите најблиски. Да не заборавиме, ние сме силни колку и нашата претпазливост против епидемијата“.Слични вести