МНО ќе ја обучува aзербејџанската војска

Екипите за откривање и уништување на мини, рачно изработени експлозивни направи и откривање и уништување на експлозивни направи на нашите копнени сили,

1537160
МНО ќе ја обучува aзербејџанската војска

 

Турските вооружени сили (ТСК) ќе обезбедат поддршка за обука на азербејџанската армија во областите ослободени од ерменската окупација.

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти:

„Екипите за откривање и уништување на мини, рачно изработени експлозивни направи и откривање и уништување на експлозивни направи на нашите копнени сили, почнаа со поддршка во обучувањето на братската азербејџанска армија во регионите кои беа спасени од ерменската окупација. Екипите за откривање и уништување на мини, рачно изработени експлозивни направи и откривање и уништување на експлозивни направи, освен тоа што ќе учествуваат во чистењето на теренот од мините и рачните експлозивни направи, исто така ќе пружат обука на азербејџанските трупи“.Слични вести