Турција го осуди вчерашниот терористички напад во провинцијата Газне во Авганистан

Министерството за надворешни работи соопшти дека со големо жалење е дочекана веста за големиот број загинати и ранети лица од кои поголемиот број припадници на безбедносните сили во реализираниот терористички напад во провинцијата Газне во Авганистан

1536495
Турција го осуди вчерашниот терористички напад во провинцијата Газне во Авганистан

Турција го осуди вчерашниот терористички напад во Авганистан.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за надворешни работи се истакнува дека со големо жалење е дочекана веста за големиот број загинати и ранети лица од кои поголемиот број припадници на безбедносните сили во реализираниот терористички напад во провинцијата Газне во Авганистан.

Во соопштението се вели следното: „Го осудуваме овој гнасен напад. На загинатите во нападот им посакуваме милост од Аллах, на ранетите им посакуваме побрзо оздравување, го изразуваме нашето сочувство до пријателскиот и братски авганистански народ и авганистанската Влада. Го повторуваме нашиот повик за обемно и итно примирје, за успех на мировните напори во Авганистан.“Слични вести