Бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ се врати во пристаништето на Анталија

Министерството за енергија и природни ресурси соопшти дека бродот за сеизмичи истражувања „Оруч Реис“ ги заврши своите дводимензионални истражувања во Средоземното Море и се врати во пристаништето на Анталија

1536739
Бродот за сеизмички истражувања „Оруч Реис“ се врати во пристаништето на Анталија

Бродот за сеизмичи истражувања „Оруч Реис“ по завршување на своите дводимензионални истражувања во Средоземното Море се врати во пристаништето на Анталија.

Во споделената објава на профилот на Министерството за енергија и природни ресурси на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Нашиот брод за сеизмички истражувања 'Оруч Реис' ги заврши своите дводимензионални сеизмички истражувања во зоната Демре. Нашиот брод собра дводимензионални сеизмички податоци во должина од 10.955 километри и се врати во пристаништето на Анталија.“Слични вести