На состаноците на тркалезни маси на „ТРТ Ворлд Форум 2020“ ќе се презентира полифонска персперктива

Состаноци на тркалезни маси на „ТРТ Ворлд Форум 2020“ (TRT World Forum 2020) со учество на домашни и странски експерти од сите страни на светот, на учесниците ќе им понудат една полифонска перпесктива

1536241
На состаноците на тркалезни маси на „ТРТ Ворлд Форум 2020“ ќе се презентира полифонска персперктива

Во рамките на годинашниот „ТРТ Ворлд Форум 2020“ (TRT World Forum 2020) кој ќе се одржи од 1 до 2 декември во виртуелна средина освен отворени дискусии (панели) со учество на експерти ќе се одржат и состаноци на тркалезни маси.

На сесиите на „ТРТ Ворлд Форум 2020“ (TRT World Forum 2020) коишто ќе се одржат на тема „Меѓународниот поредок и променливите динамики во светот, по пандемијата“, ќе учествуваат стотици политичари, бизнисмени, академици, активисти и новинари.

Како резултат на овие состаноци на коишто ќе се дискутира детално за бројни значајни глобални проблеми, ќе бидат споделени со меѓународната јавност и предлозите за решение.

Состаноците на тркалезни мази, со учество на домашни и странски експерти од сите страни на светот, на учесниците ќе им понудат една полифонска перпесктива.

На сесиите че имаат излагања личности експерти од голем број различни земји и институции меѓу кои се наоѓаат; потпретседателот на Азербејџан Хикмет Хаџиев, претседателот на делегацијата на Европската унија (ЕУ) во Турција Николаус Мајер-Ландрут, поранешниот јордански заменик премиер Марван Муашер, поранешниот сириски премиер Ријад Фарид Хиџаб, пензионираниот амбасадор на Соединетите Американски Држави (САД) Френсис Ричардионе, генералниот секретар за Црноморска економска соработка Асаф Хаџиев, директорката на Институтот за меѓународни односи на Италија Натали Точи, претседателот на програмата за Турција и Блиски исток на Францускиот институт за меѓународни односи IFRI Дороти Шмид, Аманеј Џамал од Универзитетот Принстон во САД.

 

 

TRT/AA/SONGÜLСлични вести