МНР на Турција ја осуди напишаната расистичка заканувачка порака до муфтијата на Ксанти

Портпаролот на Министерството за надворешни работи Хами Аксој ја осуди напишаната расистичка заканувачка порака против муфтијата на Ксанти (турски Искече) Ахмет Мете, во Западна Тракија, Грција

1536195
МНР на Турција ја осуди напишаната расистичка заканувачка порака до муфтијата на Ксанти

Портпаролот на Министерството за надворешни работи Хами Аксој објави соопштение во врска со напишаната расистичка заканувачка порака на лифтот на зградата во која живее муфтијата на Ксанти (турски Искече) Ахмет Мете, во Западна Тракија, Грција. 

Аксој ја осуди напишаната расистичка заканувачка порака против муфтијата на Ксанти (турски Искече) Ахмет Мете, во Западна Тракија, Грција.

Хами Аксој рече: „Случајот за кој станува збор уште еднаш ја презентира пред очи нетолеранцијата на расистичките и фанатизирани групи во Грција насочена против присуството и претставниците на турското малцинство во Западна Тракија.“

Портпаролот на Министерството за надворешни работи Хами Аксој, го достави и следниот повик: „Од грчката држава очекуваме да ја спроведе со неопходна сериозност и чувствителност истрагата во врска со гнасниот случај, да го обелодени случајот и да ги изведе сторителите пред лицето на правдата.“Слични вести