Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 185 лица, регистрирани се 6.439 новозаболени, оздравеа 4.015 лица

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 185 лица, регистрирани се 6.439 новозаболени, оздравеа 4.015 пациенти

1536370
Борбата на Турција против Ковид-19: Починаа 185 лица, регистрирани се 6.439 новозаболени, оздравеа 4.015 лица

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 182 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна вкупно 13.558 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 168.212 тестирања од кои се дијагностицирани 6.439 новозаболени.

Дневниот број на регистрирани нови позитивни случаи изнесува 29.281 лице.

Вкупниот број на регистрирани случаи на инфектирани од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 494.351 лицe.

Со отпуштање од болница на уште 4.015 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 400.242 лица.

 Слични вести