Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ

1536011
Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во Сирија се неутрализирани четворица терористи

Во подрачјето на операцијата Маслиново гранче во северниот дел на Сирија се неутрализирани четворица терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои отвориле провоцирачки оган врз подрачјето.

Во објавеното соопштение на профилот на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „ Нашите командоси кои се гаранција за спокојството и безбедноста, неутрализираа четворица терористи на ПКК/ЈПГ кои отворија провоцирачки оган врз подрачјето на операцијата Маслиново гранче. Нашите операции ќе продолжат без да ја намалата својата брзина.“Слични вести