Осуда од Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) против одлуката на францускиот Сенат во врска со Нагорно Карабах

Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) со објавена заедничка декларација ја осуди усвоената предлог-резолуција на францускиот Сенат во врска со Нагорно Карабах

1535712
Осуда од Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) против одлуката на францускиот Сенат во врска со Нагорно Карабах

Пратеничките групи на четири политички партии во Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) и тоа Партијата за правда и развод АКП (АК Партијата), Републиканската народна партија (ЏХП), Партијата за национално движење (МХП) и Партијата ИЈИ објавија заедничка декларација со која ја осудија усвоената предлог-резолуција на францускиот Сенат во врска со Нагорно Карабах.Слични вести