Министерот Сојлу: За прв пат сме дојдени толку блиску до крајот на тунелот во борбата против тероризмот

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека Турција за прв пат е дојдена толку блиску до крајот на тунелот во борбата против тероризмот

1534785
Министерот Сојлу: За прв пат сме дојдени толку блиску до крајот на тунелот во борбата против тероризмот

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу во своето излагање по повод претставувањето на буџетот на Министерството пред Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) информира дека Турција за прв пат досега е дојдена толку блиску до крајот на тунелот во борбата против тероризмот.

Сојлу соопшти дека во реализираните операции во текот на оваа година се неутрализирани 809 терористи и дека воедно и бројот на терористите внатре во границите на земјата опадна на 320.

Освен тоа, министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека оваа година се реализирани вкупно 102 илјади внатрешно безбедносни операции од кои 76 од голем обем, 307 од среден обем, 99 илјади во руралните подрачја и 2.900 во градовите.Слични вести