Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 388.771

Во последните 24 часа беа остварени 168.448 тестови од кои 6.814 беа позитивни

1535100
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 388.771

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 174 и вкупно изнесува 13.014 лица.

Во истиот период беа остварени 168.448 тестови од кои 6.814 беа позитивни. Дневниот број на утврдени случаи изнесува 29.132.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3.291 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 388.771.Слични вести