Во зоната на операцијата „Извор на мирот“ неутрализирани уште 17 терористи

Терористи биле неутрализирани од командосите

1533904
Во зоната на операцијата „Извор на мирот“ неутрализирани уште 17 терористи

 

Во зоната на операцијата „Извор на мирот“ неутрализирани уште 17 терористи, приврзаници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за национална одбрана (МНО) беше истакнато дека терористите се обиделе да извршат напад на зоната „Извор на мирот“.

Во соопштението беше објавено дека 17 терористи на ПКК/ЈПГ кои се обиделе да извршат напад на зоната „Извор на мирот“ биле неутрализирани од командосите.Слични вести