Претседателот Ердоган: Непријателството кон исламот и муслиманите е претворено во политика во некои европски земји

Претседателот Ердоган на 36. состанок на Постојаниот комитет за економска и трговска соработка на Организацијата за исламска соработка (ИСЕДАК) истакна дека Непријателството кон исламот и муслиманите е претворено во политика во некои европски земји

1534189
Претседателот Ердоган: Непријателството кон исламот и муслиманите е претворено во политика во некои европски земји

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган, денеска од претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе во Анкара преку линк во живо учествуваше на отворањето на 36. состанок на Постојаниот комитет за економска и трговска соработка на Организацијата за исламска соработка (ИСЕДАК).

Претседателот Ердоган рече: „Непријателството кон исламот и муслиманите е претворено во политика во некои европски земји.“

 

 Слични вести