Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 381.569

Во последните 24 часа беа остварени 162.231 тестови од кои 7.381 беа позитивни

1533701
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 381.569

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 161 и вкупно изнесува 12.672 лица.

Во истиот период беа остварени 162.231 тестови од кои 7.381 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3.678 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 381.569.Слични вести