Претседателот Ердоган: Турција е земја која 6 години како е домаќин на најголем број бегалци

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во говорот што го одржа преку линк во живо на Лидерскиот самит на Г-20 истакна дека Турција е земја која 6 години како е домаќин на најголем број бегалци

1532154
Претседателот Ердоган: Турција е земја која 6 години како е домаќин на најголем број бегалци

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган од дворецот Вахдеттин во Истанбул преку линк во живо учествуваше на Лидерскиот самит на Г-20 чиј домаќин е Саудиска Арабија, а кој поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19) се одржува преку видеоконференција.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во говорот што го одржа, рече: "Турција е земја која 6 години како е домаќин на најголем број бегалци."Слични вести