Министерот за внатрешни работи Сојлу: На овие територии нема да остане ниту еден терорист

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу истакна дека на овие територии нема да остане ниту еден терорист

1532176
Министерот за внатрешни работи Сојлу: На овие територии нема да остане ниту еден терорист

Министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу кој престојуваше во посета на градот Хаќќари овде даде порака за одлучност во борбата против тероризмот.

Сојлу рече: „На овие територии нема да остане ниту еден терорист.“

Велејќи дека сепаратистичко-терористичката организација ПКК ги киднапира и носи во планина женските деца на 13-14 годишна возраст, министерот за внатрешни работи Сулејман Сојлу рече: „Ги гледаме мајките од Дијарбакир (мајките чии деца се киднапирани од страна на ПКК и однесени на планина). Денеска се приклучи уште едно семејство од Хаќќари, станаа 177 семејства. На овие територии нема да остане ниту еден терорист. Му се заколнувам на Аллах, ви се заколнувам вам, збор на чест, збор на достоинство. Децата на овие почви ќе бидат лекари, учители, децата на овие почви заедно со нашиот народ ќе му го извикаат на светот гласот на оваа земја на овој народ, како една од првите 10 држави во светот.“         Слични вести