Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 374.637

Во последните 24 часа беа остварени 155.516 тестови од кои 6.017 беа позитивни

1532217
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 374.637

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 139 и вкупно изнесува 12.358 лица.

Во истиот период беа остварени 155.516 тестови од кои 5.532 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3.812 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 374.637.Слични вести