Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со саудискиот крал Селман

Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со саудискиот крал Селман со кого постигнаа согласност за држење отворено на каналите за дијалог за развивање на билатералните односи и за надминување на проблемите

1531673
Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со саудискиот крал Селман

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со кралот на Саудиска Арабија Селман бин Абдулазиз ал-Сауд. 

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, претседателот Ердоган и саудискиот крал Селман во телефонскиот разговор ги разгледаа билатералните односи помеѓу двете земји и направија проценка во врска со претстојниот Лидерски самит на Г-20 со кој оваа година претседава Саудиска Арабија. 

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган и саудискиот крал Селман бин Абдулазиз ал-Сауд постигнаа согласност за држење отворено на каналите за дијалог за развивање на билатералните односи и за надминување на проблемите.Слични вести