Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 370.825

Во последните 24 часа беа остварени 152.214 тестови од кои 5.532 беа позитивни

1531899
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 370.825

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 135 и вкупно изнесува 12.119 лица.

Во истиот период беа остварени 152.214 тестови од кои 5.532 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 3.233 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 370.825Слични вести