Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 123 починати, 4.542 новозаразени, 2.918 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 123 лица, регистрирани се 4.542 новозаразени, оздравеа 2.918 пациенти; Досега починаа вкупно 11.943 лица, инфектирани се 430.170, а оздравеа 364.573 лица

1530851
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 123 починати, 4.542 новозаразени, 2.918 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 123 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 11.943 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 157.756 тестирања од кои се дијагностицирани 4.542 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 430.170 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 2.918 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 364.573 лица.Слични вести