Усвоена одлуката за испраќање турски војници во Азербејџан

Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп, на својот Твитер профил истакна: „Аирлија нека е“

1529608
Усвоена одлуката за испраќање турски војници во Азербејџан

 

Турските војници одат во Азербејџан.

Претседателското одобрение за испраќање војници во Азербејџан, беше усвоено на седницата на Генералното собрание на Големото национално собрание на Турција (ТББМ).

Претседателот на Собранието Мустафа Шентоп, на својот Твитер профил ја објави следната порака:

„Претседателското одобрение за испраќање војници во Република Азербејџан предложено во согласност со членот 92 од Уставот, беше прифатено од Големото национално собрание на Турција. Аирлија нека е!“Слични вести