Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 116 починати, 4.215 новозаразени, 2.592 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 116 лица, регистрирани се 4.215 новозаразени, оздравеа 2.592 пациенти; Досега починаа вкупно 11.820 лица, инфектирани се 425.628, а оздравеа 361.655 лица

1530137
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 116 починати, 4.215 новозаразени, 2.592 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 116 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 11.820 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 158.811 тестирања од кои се дијагностицирани 4.215 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 425.628 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 2.592 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 361.655 лица.



Слични вести