Турција ги поддржува напорите за изнаоѓање праведно и трајно решение во Западна Сахара

Турција активно ги следи активностите и мерките кои ги презеде Мароко во регионот за да се обезбеди слободно движење на луѓето и стоките и потенцира на важноста да биде отворен преминот

1528426
Турција ги поддржува напорите за изнаоѓање праведно и трајно решение во Западна Сахара

 

Турција соопшти дека ги подржува напорите за изнаоѓање праведно и трајно политичко решение на прашањето Западна Сахара во рамките на резолуциите на Советот за безбедност на Обединетите нации.

Портпарол на Министерството за надворешни работи Хами Аксој објави писмен одговор на прашањето за операцијата на Мароко во тампон-зоната Гаргарат на автопатот Мароко-Мавританија.

Турција активно ги следи активностите и мерките кои ги презеде Мароко во регионот за да се обезбеди слободно движење на луѓето и стоките и потенцира на важноста да биде отворен преминот.

Турција ги подржува напорите за изнаоѓање праведно и трајно политичко решение на прашањето Западна Сахара во рамките на резолуциите на Советот за безбедност на Обединетите нации“ беше наведено во соопштението на МНР.Слични вести