Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 356.375

Во последните 24 часа беа остварени 151.516 тестови од кои 3.316 беа позитивни

1528788
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 356.375

 

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 94 и вкупно изнесува 11.594 лица.

Во истиот период беа остварени 151.516 тестови од кои 3.316 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 2.712 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 356.375Слични вести