Претседателот Ердоган: Кипарските Турци живеат на своите територии со исправена глава, достоинство и слободни

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го рече следното: „Кипарските Турци живеат на своите територии со исправена глава, со достоинство и слободни.“

1528052
Претседателот Ердоган: Кипарските Турци живеат на своите територии со исправена глава, достоинство и слободни

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган кој по повод одбележувањето на 37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) престојува во официјална посета на Лефкоша овде говореше на парадата што се одржа во рамките на церемонијата на булеварот „Д-р Фазил Ќучук“.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во својот говор го рече следното: „Кипарските Турци живеат на своите територии со исправена глава, со достоинство и слободни.“

 

 Слични вести