Честитка од претседателот на Собранието Мустафа Шентоп по повод 37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп на својот профил на Твитер напиша: „И ја честитам  37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)“

1528022
Честитка од претседателот на Собранието Мустафа Шентоп по повод 37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК)

Претседателот на Големото Народно Собрание на Турција (ТБММ) Мустафа Шентоп и ја честита 37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Шентоп на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја напиша следната порака: „И ја честитам  37-годишнината од формирањето на Турската Република Северен Кипар (ТРСК). Со дова (молитва), да живее вечно како независна, слободна и просперитетна држава...“Слични вести