Чавушоглу разговараше телефонски со турските научници проф. д-р Угур Шахин и д-р Озлем Туреџи кои ја развија вакцината против Ковид-19

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со турските научници проф. д-р Угур Шахин и д-р Озлем Туреџи, основачите на германската биотехнолошка компанија „BioNTech“ од чија страна е развиена вакцината против Ковид-19

1528015
Чавушоглу разговараше телефонски со турските научници проф. д-р Угур Шахин и д-р Озлем Туреџи кои ја развија вакцината против Ковид-19

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со турските научници проф. д-р Угур Шахин и д-р Озлем Туреџи кои ја развија вакцината против новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со турските научници проф. д-р Угур Шахин и д-р Озлем Туреџи, основачите на германската биотехнолошка компанија „BioNTech“ од чија страна е развиена потенцијалната вакцина против Ковид-19 за која се истакнува дека е 90 отсто успешна.

Во телефонскиот разговор, министерот Чавушоглу им честита на турските научници брачниот пар поради постигнатиот успех во пронаоѓањето на вакцината против Ковид-19 со што станаа надеж за човештвото.Слични вести