Претседателот Ерсин Татар го прими министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар го прими министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу кој по повод церемониите на 15 Ноември - Празникот на Републиката вчера вечер допатува во Лефкоша

1527790
Претседателот Ерсин Татар го прими министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар го прими во Лефкоша министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу.

Според објавеното писмено соопштение од претседателството на Турската Република Северен Кипар (ТРСК), претседателот Ерсин Татар го прими министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу кој по повод церемониите на 15 Ноември - Празникот на Републиката вчера вечер допатува во Лефкоша.

По остварената средба во претседателскиот дворец се премина на состанок со деловен ручек помеѓу делегациите.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер во врска со средбата го напиша следното. „Ги разгледавме чекорите коишто ќе ги фрлиме заедно во наредниот период. Нашето единство на дискурс и акција во нашата национална кауза е непоколебливо!“

 Слични вести