Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 92 починати, 3.116 новозаразени, 2.298 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 92 лица, регистрирани се 3.116 новозаразени, оздравеа 2.298 пациенти; Досега починаа вкупно 11.418 лица, инфектирани се 411.055, а оздравеа 351.102 лица

1527826
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 92 починати, 3.116 новозаразени, 2.298 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 92 смртни случаи.

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 11.418 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 150.141 тестирања од кои се дијагностицирани 3.116 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 411.055 лицa.

Со отпуштање од болница на уште 2.298 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 351.102 лица.Слични вести