Ердоган: „Успешно завршија тестовите за лансирање на сателитите од домашно производство“

Турција ја надмина својата моќ и се искачи на ниво на земја која ги надмина сите тешкотии што ги наметнаа глобалните снабдувачи, скриено-отворените ембарга

1526835
Ердоган: „Успешно завршија тестовите за лансирање на сателитите од домашно производство“

 

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган рече: „Успешно завршија тестовите за лансирање на сателити што ги направивме со нашите национални и домашни инженерски способности“.

Синоќа претседателот Ердоган во говорот што го одржа на програмата за промовирање на новите системи и отворањето на фабриката на  Аселсан рече дека „Турција ја надмина својата моќ и се искачи на ниво на земја која ги надмина сите тешкотии што ги наметнаа глобалните снабдувачи, скриено-отворените ембарга.

На списокот на најдобрите 100 одбранбени компании во светот, ние сме претставени со 7 компании. Само 5 компании влегоа на оваа листа во последните 5 години“.

По споделувањето на ова информација, Ердоган рече:

„Успешно завршија тестовите за лансирање на сателити што ги направивме со нашите национални и локални инженерски можности, уште 4 пати стигнавме до вселената“.Слични вести