Сијамски близнаци од градот Африн во северниот дел на Сирија донесени на лекување во Анкара

Сијамски близнаци од градот Африн во северниот дел на Сирија најпрвин се префрлени во градот Хатај, а оттука со амбулантен авион се донесени на лекување во Анкара, во Детската болница Ихсан Дограмаџи на Универзитетот Хаџеттепе

1526273
Сијамски близнаци од градот Африн во северниот дел на Сирија донесени на лекување во Анкара

Новородени сијамски близнаци кои дојдоа на свет пред 14 дена во градот Африн во северниот дел на Сирија, се префрлени најпрвин во градот Хатај, а потоа оттука со амбулантен авион се донесени на лекување во Анкара.

Сијамските близнаци родени со тежина од 4 килограми 200 грама со женски пол, на 4 ноември од граничниот премин Маслиново гранче во населеното место Кумлу кај градот Хатај со помош на амбулантно возило беа префрлени во Болницата на Универзитетот за истражување и применување Мустафа Кемал во Хатај.

Овде беше извршено првото лекување на сијамските близнаци кои потоа со помош на амбулантен авион на Министерството за здравство којшто полета од аеродромот во Хатај, синоќа се донесени на аеродромот Есенбога во Анкара.

Од аеродромот сијамските близнаци со амбулантно возило се префрлени на лекување во Детската болница Ихсан Дограмаџи на Универзитетот Хаџеттепе.Слични вести