Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со премиерот на Австралија Скот Морисон

Во остварениот телефонски разговор на барање на австралискиот премиер Скот Морисон беа разгледани чекорите за развивање на односите помеѓу Турција и Австрија и прашања посветени на соработката на меѓународни платформи

1526719
Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со премиерот на Австралија Скот Морисон

Претседателот Реџеп Тајјип Ердпган оствари телефонски разговор со премиерот на Австралија Скот Морисон.

Според објавеното соопштение од одделот за комуникации на претседателството, во остварениот телефонски разговор на барање на австралискиот премиер Скот Морисон беа разгледани чекорите за развивање на односите помеѓу Турција и Австрија и прашања посветени на соработката на меѓународни платформи.

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во разговорот истакна дека Австралија се оценува за значаен партнер во азиско-пацифичкиот регион и како пријателска земја која располагаат со слични погледи во глобални прашања.Слични вести