Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 346.794

​​​​​​​Во последните 24 часа беа остварени 148.482 тестови од кои 2.841 беа позитивни

1526800
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 346.794

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 88 и вкупно изнесува 11.233 лица.

Во истиот период беа остварени 148.482 тестови од кои 2.841 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 2.181 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 346.794.Слични вести