Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 342.501

Во последните 24 часа беа остварени 146.198 тестови од кои 2.529 беа позитивни

1525480
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 342.501

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 87 и вкупно изнесува 11.059 лица.

Во истиот период беа остварени 146.198 тестови од кои 2.529 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 2.215 лице, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 342.501.Слични вести