Акар: „Ќе продолжиме да бидеме обединети со азербејџанските браќа“

Ние ја славиме победата на нашите азербејџански браќа кои водеа праведна борба за окончување на ерменските варварски напади и екстрадиција на сопствените територии кои беа окупирани скоро 30 години

1525257
Акар: „Ќе продолжиме да бидеме обединети со азербејџанските браќа“

 

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар рече дека Турција ќе продолжи да биде обединета со азербејџанските браќа во процесот на екстрадиција на окупираните територии на Азербејџан.

Акар на профилот на социјалните мрежи на Министерството во врска со декларацијата со која беше окончана ерменската окупација на Нагорно Карабах истакна:

„Ние ја славиме победата на нашите азербејџански браќа кои водеа праведна борба за окончување на ерменските варварски напади и екстрадиција на сопствените територии кои беа окупирани скоро 30 години. Ние ќе продолжиме да бидеме обединети со нашите драги азербејџански браќа во процесот на остварувањето на условите на договорот за примирје,  екстрадицијата на сите окупирани територии на Азербејџан, и повторно воспоставување мир и спокојство во регионот“.Слични вести