Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 85 починати, 2.576 новозаразени, 2.047 оздравени

Во Турција во изминатите 24 часа од Ковид-19 починаа 85 лица, регистрирани се 2.576 новозаразени, оздравеа 2.047 пациенти; Досега починаа вкупно 10.972 лица, инфектирани се 396.831, а оздравеа 340.286 лица

1524702
Борбата на Турција против Ковид-19: Регистрирани 85 починати, 2.576 новозаразени, 2.047 оздравени

Во борбата на Турција против новиот тип коронавирус (Ковид-19) во изминатите 24 часа се регистрирани 85 смртни случаи. 

Бројот на починатите од почетокот на епидемијата досега достигна до 10.972 лица.

Во изминатите 24 часа се направени 145.411 тестирања од кои се дијагностицирани 2.576 новозаразени.

Вкупниот број на регистрирани случаи на зараза од коронавирусот (Ковид-19) изнесува 396.831 лице.

Со отпуштање од болница на уште 2.047 излекувани, вкупниот број на оздравени пациенти од Ковид-19 во Турција се зголеми на 340.286 лица.Слични вести