Мевлут Чавушоглу во Анталија се состана со своите колеги од БиХ и Хрватска, Бисера Турковиќ и Гордан Грлиќ Радман

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Анталија оствари одделни средби со своите колеги од БиХ и Хрватска, Бисера Турковиќ и Гордан Грлиќ Радман

1523429
Мевлут Чавушоглу во Анталија се состана со своите колеги од БиХ и Хрватска, Бисера Турковиќ и Гордан Грлиќ Радман
Gordan Grliç Radman-cavusoglu.jpg

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу на маргините на неформалниот состанок на министрите за надворешни работи на Процесот за соработка во Југоисточна Европа што се одржа вчера во туристичкото одморалиште Белек во Анталија се состана одделно со министрите за надворешни работи на Босна и Херцеговина и Хрватска, Бисера Турковиќ и Гордан Грлиќ Радман.

Чавушоглу на средбата со министерката за надворешни работи на Босна и Херцеговина Бисера Турковиќ истакна дека ќе продолжи силната поддршка на стабилноста и целовитоста на Босна и Херцеговина.

На билатералната средба беа потпишани и два меморандуми за разбирање во врска со соработката во сферите на дипломатската архива и протоколот.

Мевлут Чавушоглу во споделената објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер го напиша следното: "Ќе продолжи нашата силна поддршка на стабилноста и целовитоста на Босна и Херцеговина.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу имаше средба и со министерот за надворешни работи на Хрватска Гордан Грлиќ Радман.

Чавушоглу во врска со оваа средба на својот профил на социјалната мрежа Твитер истакна дека со својот хрватски колега направиле проценка на билатералните односи и регионални прашања. 

Чавушоглу го напиша следното: "Сакаме да формираме заедничка економска и трговска комисија, како и да ја заживееме мешовитата економска комисија."Слични вести