Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 334.293

Во последните 24 часа беа остварени 145.241 тестови од кои 2.436 беа позитивни

1523389
Бројот на оздравените од Ковид-19 во Турција се зголеми на 334.293

 

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Турција во последните 24 часа достигна 83 и вкупно изнесува 10.722 лица.

Во истиот период беа остварени 145.241 тестови од кои 2.436 беа позитивни.

Со подобрувањето на здравствената состојба на уште 1.914 лица, вкупниот број на оздравените пациенти кои се отпуштени од болница изнесува 334.293.Слични вести